Norsk Svenska English
Du är här: Home

OM OSS

om sidan

Varmt välkommen till CCPedigrees.se (Chinesecrested.no)

Historia
2004 skapade Tommy och Annika Farstad Gildseth chinesecrested.no som idag är världens största sida för chinese crested dog. Deras ambition var att samla information om rasen och skapa en möjlighet att studera linjer och dela information om rasen och någon sådan plats fanns inte. Så de skapade den och genom åren har rasentusiaster byggt sidan till vad den är idag, en helt unik plats med över 105000 hundar registrerade och med över 90GB bilder. Ett material som är helt ovärderligt ur rasens synvinkel. Att äga en sådan sida privat är kostsamt och krävande och med en rasande utveckling på den tekniska sidan och juridiskt blev det till slut ohÅllbart hålla den i privat ägo.

När de annonserade ut att sidan var till salu till rätt person var många intresserade och vi i Chinese Crested Club bestämde oss för att åtminstone fråga om vi var tänkbara som nya ägare. Vår tanke var att en sådan här databas ska ägas och förvaltas ideellt för att säkerställa att den inte hamnar hos ett vinstdrivande företag som läser användare ute från den.

Övertag
Från och med Maj 2019 ägs och drivs sidan av Chinese Crested Club Sverige. Vi har som ambition att Bevara och Utveckla sidan så att för alltid kan förgylla ägare av rasens vardag och såklart fortsätta vara ett ovärderligt verktyg för uppfödare, rasklubbar och liknande.

Att som liten rasklubb ta ett så radikalt beslut är ganska unikt i hundvärlden särskilt som våra ekonomiska möjligheter är annorlunda än företagens. Men engagemanget, viljan och motivationen från styrelsen och hela klubben är stort och vi hoppas på att den ska få fortsätta vara den fantastiska plats för rasentusiaster som den är. Just nu söker vi bidrag och donationer för att klara drift, underhåll och bevara sidan och vi har fått stort intresse frÃ¥n våra moderklubbar SDHK (Svenska Dvärghundsklubben) samt SKK (Svenska Kennel Klubben) som vi hoppas kommer bidra till de uppstartskostnader som tillkommer.

Första intrycket
Tyvärr har sidan mycket större problem än vad vi riktigt var medvetna om och så stora problem att vi efter långa diskussioner med vår programmeringsbyrå inte längre ser det som ett alternativ lägga mer pengar på att "rädda" den i den form den är i nu. Vi skulle isåfall behöva göra stora justeringar om och om igen till stora kostnader och det är inte försvarbart för våra medlemmar ( och mest troligt kommer den vara helt oanvändbar inom bara några år även om vi lappar och lagar den vartefter problem uppstår).

Om Servrarna
Driften är säkrad och vi har valt Wopsa som webhotell som gett oss väldigt fina priser för driften där vi har dubbel kapacitet mot den serverhall sidan låg i tidigare och där våra behov snabbt kan tillgodoses om något måste ändras till högre kapacitet igen. I databasen finns idag över 105000 hundar och över 90GB bilder. Sidan har en stor trafikmängd och det kräver snabba servrar med stor lagringskapacitet.

Om domänen
Sidan chinesecrested.no är en norsk domän och norska domäner får inte ägas av andra än norska medborgare och företagare. Vi har just nu löst det genom att den fortsatt ägs av norskt företag men på sikt är det det en onödig kostnad och vi äR en svensk klubb och vill självklart sätta vår prägel på den i och med köpet. Därför har vi valt att just nu köra databasen på dubbla domäner, chinesecrested.no och CCPedigrees.se. Vi hoppas att ni alla väljer att bokmärka CCPedigrees.se och är med och hjälper oss flytta trafiken helt till den domänen.

Om databasen
Vi har kontaktat och begärt in offertar från flera stora svenska företag som programmerar för att få hjälp med databasen och säkra att den faktiskt bevaras intakt för framtiden. Den här sidan är för värdefull för att sidan ska få kodas av entusiaster som vill hjälpa till hur snällt det än är och vi är oerhört tacksamma för alla sådana fina erbjudanden. Vi har fått in offertar från företag med goda referenser och kunskaper som kan ge oss garanti på arbetet där några av våra krav var att de utöver att rädda ursprungsdatbasen dessutom sköta sidan löpande OCH hjälpa oss bygga den helt nya databasen. Valet föll på RocketLabs som gett oss otroligt generösa villkor. Då sidan inte går att rädda i sin nuvarande kodning har de redan nu påbörjat arbetet med en helt ny databas i modern kodning och med alla de funktioner som den här sidan saknar både på fram och baksida. Det här arbetet kommer ta tid och kosta mycket pengar, beräkningen är 100-150 timmar och det kommer bli ett arbete som får göras i mån av ekonomi.

Tillsammans kan vi skapa historia
Vi är en liten ideell förening som är helt beroende av donationer, gåvor, bidrag och användaravgifter. Det innebär också att vi har ett ansvar för alla projekt vi tar till oss. Det innebär att våra medlemmar styr vad vi gör med det material vi förfogar över och där är vi eniga. Sidan är och ska vara en användarbyggd sida. Problemet just nu är att den måste byggas om, från grunden. Hur lång tid det tar att få databasen klar beror lite på hur vi löser finansieringen av den.
Alla små bidrag är en stor hjälp här, 5kr, 10kr, 100kr eller 10000 kr alla belopp är lika mycket värda och alla donationer går direkt till bygget av databasen och driften av den.
Vi kommer redovisa det öppet och transparent så ni alla faktiskt ser vart era donationer går.
Kanske inte ner på öresnivå men så att ni är trygga i förvissning om att pengarna går till det ändamål de är tänkta för.

Stort tack för ert förtroende, ert stöd och era donationer
Mvh Styrelsen för CCClub Sverige
   
bildtest
   
Terms of use